Vacature

Vergunningverlener WABO

Wie zijn wij?

De gemeente Haarlem werkt toe naar een flexibele netwerkorganisatie, waar de manier van werken en de verbinding op inhoud tussen de verschillende beleidsvelden centraal staat en waarbrede inzetbaarheid en flexibiliteit als vast waarde voor beweging noodzakelijk zijn. 

De afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) voorziet Haarlemse en Zandvoortse burgers, bedrijven en instellingen met initiatieven in de stad op een efficiënte en klantgerichte wijze van integrale vergunningen en is verantwoordelijk voor de handhaving daarop. De afdeling VTH heeft daarnaast contact met externe partners als de Omgevingsdienst IJmond en de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK).

Functie

Wat ga je doen?

 • Het hoofdaccent in deze functie ligt bij het behandelen van ( complexe) omgevingsvergunningen. Je toetst op volledigheid en toepassing van de betrokken regelgeving (o.a. Wabo, Woningwet, Bouwbesluit, Wet op de Ruimtelijke Ordening,  Erfgoedwet, bestemmingsplan, Haarlemse Bouwverordening en Algemene Plaatselijke Verordening). 
 • Je bewaakt de voortgang van de aanvragen, stelt (complexe) beschikkingen op en adviseert het College van B& over aanvragen en de betrokken regelgeving. 
 • Ook verstrek je informatie aan burgers, bedrijven etc over dit hele taakveld. Dit gaat mondeling, telefonisch of per mail.
 • De komende jaren zullen er binnen het takenpakket van de afdeling allerlei wetswijzigingen en organisatorische veranderingen plaatsvinden. Je volgt deze nieuwe ontwikkelingen en levert hieraan een bijdrage.
 • Binnen de taak vergunningverlening Wabo moeten door het team diverse specialistische taken worden uitgevoerd. Gedacht moet worden aan taken op het gebied van ICT, welstand, financiën. Afhankelijk van kunde en interesse worden deze taken onderling verdeeld.

Solliciteer nu!

Interesse in deze functie? Solliciteer dan nu via onderstaande knop.

Profiel

Wie ben je?

 • Op het persoonlijke vlak ben je betrokken, collegiaal en gericht op samenwerking.
 • Professioneel sta je stevig in je schoenen, ben je vasthoudend en laat je je niet snel uit het veld slaan.
 • Je hebt een goed inlevingsvermogen en je bent zorgvuldig. Daarnaast beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in woord als in geschrift.

Functie eisen

Wat verwachten wij?

 • Een relevante HBO opleiding aangevuld met ABW 1 en 2.
 • Minimaal drie jaar relevante werkervaring. 
 • Affiniteit met automatisering rondom vergunningverlening. 

Wat kun je van ons verwachten?

In onze gemeente vinden we het belangrijk om te werken met een grote diversiteit aan mensen. Divers in onder andere cultuur, leeftijd, geaardheid, geslacht, mentale en fysieke gesteldheid en geloof. Op die manier willen we de kracht van diversiteit en talenten van medewerkers benutten om goede resultaten te behalen voor de inwoners van Haarlem en Zandvoort en creëren we een plek waar iedereen zich thuis voelt.

 • Een dienstverband voor 32-36 uur per week.
 • Een interessante en verantwoordelijke functie met een breed taakveld. 
 • Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal € 4.671,- (schaal 10) bruto per maand bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek (exclusief 17,05% Individueel Keuze Budget. Je start met een jaarcontract dat we bij goed functioneren graag omzetten in een vast contract.
 • Er wordt volop ingezet op de ontwikkeling van de individuele medewerker binnen ons Talent- en Ontwikkelprogramma. We denken met je mee over je professionele ontwikkeling en bieden je inhoudelijke en vaardigheidstrainingen. 
 • Uiteraard biedt de gemeente Haarlem een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden. Je kunt vakantiedagen kopen of verkopen.

  Is deze baan echt iets voor jou?

  Heb je interesse in deze vacature? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Laat je cv en motivatie achter via onze sollicitatiepagina.

  Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Hans Egthuijsen, manager team Vergunningverlening van de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving, tel nr. 023-5113732. Vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kun je richten aan wervingenselectie@haarlem.nl.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.