Vergunningverlener APV, Alcoholwet

en Evenementen

De afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) voorziet Haarlemse en Zandvoortse burgers, bedrijven en instellingen met initiatieven in de stad op een efficiënte en klantgerichte wijze van integrale vergunningen en is verantwoordelijk voor de handhaving daarop. De afdeling VTH heeft daarnaast contact met externe partners als de Omgevingsdienst IJmond en de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK).

Het team Vergunningverlening verleent Omgevingsvergunningen en vergunningen op grond van onder andere de Algemene Plaatselijke Verordening (APV),  Wegenverkeerswet, Winkeltijdenwet en de Huisvestingswet.

Het accent ligt bij de behandeling van evenementen vergunningsaanvragen, standplaatsen en markten in Haarlem en Zandvoort.

• Je beoordeelt en toetst vergunningaanvragen op volledigheid en toepassing van de betrokken regelgeving zoals Algemene Plaatselijke Verordening , Alcoholwet,  Wet op de kansspelen, de  Huisvestingsverordening en Verordeningen zoals het Evenementen-, film- en marktbeleid. Hierin werk je samen met de adviseurs.
  • Je bewaakt de voortgang van de aanvragen, je stelt de daarbij behorende beschikkingen.
  • Je vervult een adviseursrol richting de klant, om tot een complete vergunningaanvraag te komen.
  • Je verstrekt informatie aan burgers, bedrijven et cetera over dit hele taakveld. Dit gaat mondeling, telefonisch of per mail.
  • Je neemt deel aan verschillende overleggen zoals de evenementen commissie van Haarlem en Zandvoort.
  • Je volgt de ontwikkelingen binnen het takenpakket van de afdeling en levert hieraan jouw bijdrage.

Wie ben je?

• Je werkt graag en gemakkelijk samen.
    • Je hebt een goed inlevingsvermogen en bent zorgvuldig.
    • Je staat stevig in je schoenen.
    • Je bent vasthoudend en laat je je niet snel uit het veld slaan.

Wat breng je mee?

• Je bezit goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
    • Je bent in staat snel te schakelen tussen de verschillende producten.
    • Je hebt een afgeronde, relevante HBO opleiding of een HBO opleiding, aangevuld met werkervaring op het hierboven genoemde vakgebied.

In onze gemeente vinden we het belangrijk om te werken met een grote diversiteit aan mensen. Divers in onder andere cultuur, leeftijd, geaardheid, geslacht, mentale en fysieke gesteldheid en geloof. Op die manier willen we de kracht van diversiteit en talenten van medewerkers benutten om goede resultaten te behalen voor de inwoners van Haarlem en Zandvoort en creëren we een plek waar iedereen zich thuis voelt.

• Een interessante en verantwoordelijke functie in een nieuwe omgeving met een breed taakveld.
    • Een contract voor 32-36 uur.
    • Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal € 4.208,- bruto per maand (schaal 9) bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek (exclusief 17,05%). Je start met een jaarcontract dat we bij goed functioneren graag omzetten naar een vast contract.
    • De gemeente Haarlem biedt een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wij nodigen je van harte uit om te reageren. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Hans Egthuijsen, teammanager Team Vergunningverlening 023-5113732 of hegthuijsen@haarlem.nl. Vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kun je richten aan wervingenselectie@haarlem.nl.