Vacature

Senior Projectmanager Gebiedsontwikkeling

Wie zijn wij?

Wij zijn een enthousiaste en gedreven afdeling en realiseren de vernieuwing van Haarlem en Zandvoort. De fysieke leefomgeving van Haarlem en Zandvoort is voortdurend in ontwikkeling. Gronden, gebieden en vastgoed krijgen een nieuwe bestemming, wijken en straten worden heringericht. Alleen al in Haarlem worden de komende jaren 10.000 nieuwe woningen gebouwd. De ontwikkeling van dit alles is in handen van de projectmanagers van de afdeling Project- en Contractmanagement. De afdeling verzorgt het projectmanagement van vrijwel alle gebiedsontwikkelings-, vastgoed en civiele projecten binnen Haarlem en Zandvoort, van grootschalige woningbouwprojecten en winkelcentra bij team ontwikkel, tot civiele projecten als pleinen, parken en straten bij team civiel. Vanaf de start van een project met een startnotitie tot uiteindelijke de daadwerkelijke uitvoering van het project. Ook de bestuurlijke besluitvorming met inspraak- en participatieprocedures hoort daarbij. Ons werk zit erop als het project naar ieders tevredenheid is gerealiseerd. Dan hebben we letterlijk iets moois neergezet.

Functie

Wat ga je doen?

De gemeenten Haarlem en Zandvoort staan voor een grote woningbouwopgave in een complexe binnenstedelijke context. Samen met ontwikkelaars, bewoners en bedrijven wordt in ontwikkelzones, maar ook in de rest van stad en dorp, gewerkt aan het ontwikkelen van een integrale nieuwe stad met naast woningen voldoende ruimte voor voorzieningen en openbare ruimte.

Je gaat als projectmanager aan de slag met een of meerdere complexe ontwikkelprojecten in Haarlem en Zandvoort. Je werkt samen met veel verschillende marktpartijen en verzorgt gedegen participatie. Je stuurt op en bewaakt daarbij rapportage over GOTIKR-elementen. 

Solliciteer nu!

Interesse in deze functie? Solliciteer dan nu via onderstaande knop.

Profiel

Wie ben je?

 • Je bent een zeer ervaren senior projectmanager met ruime ervaring met integrale gebiedsontwikkeling in een complexe binnenstedelijke omgeving waar verschillende stakeholders grote belangen hebben. Je stuurt projecten aan sturen van concern breed belang met omvangrijke risico’s, politieke belangen en afbreukrisico’s.
 • Je kunt systematisch en abstract denken en analyseren en dit vertalen naar de praktijk.
 • Je bent positief ingesteld. Je bent flexibel, klant- en resultaatgericht. Je omarmt het uitgangspunt samenwerken en vertrouwen. 

Functie eisen

Wat breng je mee?

 • Je beschikt over natuurlijk leiderschap en draagt dit uit. Je inspireert en motiveert jouw team om zo slim en goed mogelijk tot resultaat te komen.
 • Je bent ook een belangrijke sparringpartner voor de opdrachtgever van de ontwikkeling in het gebied.  
 • Je hebt aantoonbaar academisch werk- en denkniveau.

Wat kun je van ons verwachten?

Bij de gemeente Haarlem werken we met een grote diversiteit aan mensen. Divers in cultuur, leeftijd, geaardheid, geslacht, mentale en fysieke gesteldheid en geloof. We willen de kracht van diversiteit en talenten van medewerkers benutten om op alle vlakken goede resultaten te behalen voor de inwoners van Haarlem en Zandvoort en een plek creëren waar iedereen zich thuis voelt.

 • Een veelzijdige baan voor een enthousiaste en gedreven collega voor 36 uur per week binnen een professioneel team.
 • Het salaris is afhankelijk van ervaring, opleiding en competenties en bedraagt maximaal € 6.616, – (schaal 13) bruto per maand bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek (exclusief 17,05% Individueel Keuze Budget). Je start met een jaarcontract dat wij bij goed functioneren graag omzetten naar een vast dienstverband. 
 • Goede carrièreperspectieven binnen een organisatie waar creativiteit en innovatie worden aangemoedigd en waar maatschappelijk bewuste mensen met ambitie en talenten mee willen bouwen aan de toekomst van de stad.
 • Een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden. Je kunt vakantiedagen kopen of verkopen. Er wordt volop ingezet op de ontwikkeling van de individuele medewerker binnen ons Talent- en Ontwikkelprogramma. In deze functie zijn flexibele werktijden bespreekbaar, evenals de mogelijkheid om hybride te werken. Afhankelijk van de functie krijg je een mobiele telefoon en een laptop of tablet.

  Is deze baan echt iets voor jou?

  Wil jij ons team komen versterken en meewerken aan de complexe opgaven waar Haarlem en Zandvoort voor staan? En heb je interesse in deze vacature? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren via onze sollicitatiepagina.

  Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jan-Willem Evenhuis, Teammanager Gebieds- en Vastgoedontwikkeling, tel 06-39074951 of jevenhuis@haarlem.nl. 

  Vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kun je richten aan wervingenselectie@haarlem.nl.