Regionaal Programmamanager Opvang Ontheemden

De afdeling programma en gebiedsmanagement (PG) bestaat uit de teams Strategie, Programma’s en Gebiedsmanagement. We werken aan complexe maatschappelijke opgaven en ambities, veelal domeinbreed en afdelingsoverstijgend, zowel lokaal als regionaal.
In 2022 werd ook de regio Kennemerland geconfronteerd met de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. Een grote vluchtelingenstroom kwam op gang waardoor alle zeilen moesten worden bijgezet om eerste opvang, inkomen, onderwijs en zorg te bieden aan een grote groep Oekraïense vluchtelingen. Naast de komst van Oekraïense vluchtelingen, bleek ook het aantal asielaanvragen in Nederland zodanig te stijgen dat de veiligheidsregio’s werden gevraagd om asielzoekers op te vangen en statushouders versneld te huisvesten. Het jaar 2022 stond daarmee in het teken van een crisisachtige aanpak.
Nu de oorlog in Oekraïne voortduurt, blijven de vluchtelingen uit Oekraïne langer dan verwacht. We staan voor de opgave om zowel nieuwe opvangplaatsen te realiseren als ook meer permanente opvangmogelijkheden. Ook het bieden van perspectief ten aanzien van wonen, werken, inkomen en onderwijs hoort hierbij. Daarnaast verplicht de recent aangenomen spreidingswet gemeenten om permanente asielopvang te realiseren; een regionaal spreidingsplan moet 1 april gereed zijn. De negen samenwerkende gemeenten in Kennemerland hebben met elkaar afgesproken om beide opgaven gezamenlijk op te pakken. Om die reden kiezen de gemeenten voor een meer bestendige regionale programmaorganisatie. Hiervoor zoeken wij een regionaal programmamanager voor de duur van vooralsnog twee jaar. Aanstelling vindt plaats bij de gemeente Haarlem.

• Je werkt samen met de negen lokale coördinatoren en een communicatieadviseur
    aan de realisatie van de regionale opdracht.
  • Je koerst op een meer bestendige regionale programmaorganisatie en aanpak.
  • Je zorgt voor een regelmatige ambtelijke en bestuurlijke overlegstructuur, brengt de
    doelen in beeld, houdt overzicht in de besluitvorming, overziet de interne en externe
    communicatie en je regelt de randvoorwaarden die de collega’s in staat stellen
    succesvol te zijn.
  • Je bent inhoudelijk sparringpartner voor de Haarlemse burgemeester en
    gemeentesecretaris in hun rol als bestuurlijk en ambtelijk regionaal opdrachtgever.
  • Je neemt deel aan relevante overleggen, zoals de met provincie en het COA.
  • Je verzorgt de regionale bestuurlijke communicatie richting gemeenteraden.

Wie ben je?

• Je bent een doener en actie/resultaatgericht.
  • Je schakelt gemakkelijk tussen proces en inhoud, je kunt integraal denken en
    beschikt over een helicopterview.
  • Vanzelfsprekend zit samenwerken in je DNA.

Wat breng je mee?

• Je bent bekend met het ambtelijke en bestuurlijke krachtenveld.
  • Aantoonbaar academisch niveau.
  • Aantoonbare ervaring als projectleider/ programmamanager binnen het Sociaal Domein en/of Fysieke Domein.
  • Kennis van de gemeentelijke organisatie is een pré

• Wij vinden persoonlijke groei belangrijk en bieden daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen, certificeringen en overige cursussen via onze ‘Academie Haarlem’. Ook bieden wij loopbaan coaching en denken we graag mee in jouw ontwikkelpad binnen de organisatie.
  • Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal € 6.616, – bruto per maand (schaal 13) bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week.
  • Daarbovenop krijg je 17,05% Individueel Keuze Budget. Met het IKB maak jij keuzes die bij jou passen en stel je zelf een deel van je arbeidsvoorwaarden samen. Je kunt bijvoorbeeld je maandinkomen aanvullen met een deelbetaling vanuit het IKB. Of je kunt het omzetten in extra verlof of bruto-netto voordelen behalen bij de aanschaf van bijvoorbeeld een fiets, een sportabonnement of een opleiding die niet door de werkgever wordt vergoed.
  • Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer vergoeding van je OV- reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof. ABP is het pensioenfonds voor de Overheid en biedt onze werknemers een goede pensioenregeling.
  • Een dienstverband voor 28 uur per week in een professioneel team. In deze functie zijn flexibele werktijden bespreekbaar, evenals de mogelijkheid om hybride te werken. Afhankelijk van de functie krijg je een mobiele telefoon en een laptop of tablet.

• Bij gemeente Haarlem werken we met een grote diversiteit aan mensen. Divers in cultuur, leeftijd, geaardheid, geslacht, mentale en fysieke gesteldheid en geloof. We willen de kracht van diversiteit en talenten van medewerkers benutten om op alle vlakken goede resultaten te behalen voor de inwoners van Haarlem en Zandvoort en een plek creëren waar iedereen zich thuis voelt.

Heb je interesse in deze vacature? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren via onze sollicitatiepagina. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Piet Haker, teammanager programma’s, 06-46215181, phaker@haarlem.nl.

Vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kun je richten aan wervingenselectie@haarlem.nl.