Projectmanager Gebiedsontwikkeling (en/of Bouwmanagement)

Wij zijn een enthousiaste en gedreven afdeling en realiseren de vernieuwing van Haarlem en Zandvoort. De fysieke leefomgeving van Haarlem en Zandvoort is voortdurend in ontwikkeling. Gronden, gebieden en vastgoed krijgen een nieuwe bestemming, wijken en straten worden heringericht. Alleen al in Haarlem worden de komende jaren 10.000 nieuwe woningen gebouwd. De ontwikkeling van dit alles is in handen van de projectmanagers van de afdeling Proces- en Contractmanagement. De afdeling verzorgt het projectmanagement van vrijwel alle gebiedsontwikkelings-, vastgoed en civiele projecten binnen Haarlem en Zandvoort, van grootschalige woningbouwprojecten en winkelcentra bij team ontwikkel, tot civiele projecten als pleinen, parken en straten bij team civiel. Vanaf de start van een project met een startnotitie tot uiteindelijke de daadwerkelijke uitvoering van het project. Ook de bestuurlijke besluitvorming met inspraak- en participatieprocedures hoort daarbij. Ons werk zit erop als het project naar ieders tevredenheid is gerealiseerd. Dan hebben we letterlijk iets moois neergezet.

• Je adviseert en ontwikkelt beleid voor groen, ecologie en biodiversiteit, volgens wet- en regelgeving en aansluitend op de behoefte van de organisatie. Hierbij ook rekening houdend met de effecten van onder andere de woningbouwopgaven, de energietransitie en het klimaat.
  • Opstellen en onderhouden van de gemeentelijke groenvisie- en strategie en groenbeleidsplan.
  • Vertaalt de groenvisie naar beleid en stelt regels en richtlijnen op voor de uitvoering.
  • Meedenken bij beleidstrajecten van andere afdelingen en programma’s, zoals het programma Duurzaamheid, de Omgevingsvisie en de ontwikkelvisies binnen de gebieden.
  • Adviseren over groen en ecologie, waarbij je samenwerkt met de verschillende afdelingen binnen de organisatie en de stakeholders buiten de organisatie.
  • Je levert een bijdrage aan relevante transformaties, bijvoorbeeld de energietransitie.
  • Je beantwoordt vragen van binnen en buiten de organisatie over groen en ecologie.
  • Presenteren van visies, plannen en dilemma’s aan burgers en bestuur.

Wie ben je?

Je bent een projectmanager met een aantal jaar ervaring met integrale gebiedsontwikkeling, vastgoedontwikkeling of bouwmanagement in een complexe binnenstedelijke omgeving waar verschillende stakeholders belangen hebben

Wat breng je mee?

• Je kunt systematisch en abstract denken en analyseren en dit vertalen naar de praktijk.
  • Je bent positief ingesteld. Je bent flexibel, klant- en resultaatgericht. Je omarmt het uitgangspunt samenwerken en vertrouwen.
  • Je beschikt over natuurlijk leiderschap en draagt dit uit. Je inspireert en motiveert jouw team om zo slim en goed mogelijk tot resultaat te komen.
  • Je bent ook een belangrijke sparringpartner voor de opdrachtgever van de ontwikkeling in het gebied.
  • Je hebt aantoonbaar academisch werk- en denkniveau.

In onze gemeente vinden we het belangrijk om te werken met een grote diversiteit aan mensen. Divers in onder andere cultuur, leeftijd, geaardheid, geslacht, mentale en fysieke gesteldheid en geloof. Op die manier willen we de kracht van diversiteit en talenten van medewerkers benutten om goede resultaten te behalen voor de inwoners van Haarlem en Zandvoort en creëren we een plek waar iedereen zich thuis voelt.

• Een veelzijdige baan voor een enthousiaste en gedreven collega voor 36 uur per week in schaal 11 (Procesmanager 3).
  • Uiteraard biedt de gemeente Haarlem een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden. Je kunt vakantiedagen kopen of verkopen en er zijn prima mogelijkheden om hybride te werken.
  • Het salaris is afhankelijk van opleiding, ervaring en competenties en bedraagt vanaf 1 april 2022 maximaal € 5.372, – bruto per maand bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek (exclusief 17,05%).

Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Laat je cv en motivatie achter via onze sollicitatiepagina.
    Voor meer informatie over de functie van procesmanager kun je contact opnemen met Jan-Willem Evenhuis, teammanager gebieds- en vastgoedontwikkeling,
    tel 06-39074951 of email jevenhuis@haarlem.nl, Vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kun je richten aan wervingenselectie@haarlem.nl.