Vacature

Planoloog

Wie zijn wij?

Binnen de afdeling Omgevingsbeleid wordt de deskundigheid op het gebied van de ruimte en leefomgeving-kwaliteit gebundeld. De afdeling bestaat uit 50 fte. Onze stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, planologen, ruimtelijk ordeningsjuristen, erfgoeddeskundigen en de beleidsmedewerkers omgevingskwaliteit werken aan een duurzame toekomst voor de stad vanuit de overtuiging dat een gezonde en mooie omgeving mensen gelukkiger maakt. 

Functie

Wat ga je doen?

Haarlem en Zandvoort groeien de komende jaren met duizenden woningen. Wij zien dit als een kans Haarlem en Zandvoort duurzamer, mooier, gezonder, leefbaarder en beter bereikbaar te maken. Hier maken wij ons als team op dagelijkse basis hard voor. Door de schaarse ruimte, het belang van Haarlem als erfgoedstad en de verscheidenheid aan claims, is dit een gigantische uitdaging. Hier kunnen we jouw hulp bij gebruiken!

 • Je doet analyses, onderzoek en maakt beleid en levert zo een bijdrage aan actuele Haarlemse ruimtelijke thema’s, zoals (ruimtelijke) visievorming, woningbouwopgave en energietransitie. 
 • Je maakt onderdeel uit van verschillende teams die integrale ruimtelijke visies maakt op project- of gebiedsniveau en op stads breed niveau de omgevingsvisie. 
 • Je bent verantwoordelijk voor gedegen onderbouwde en goed afgewogen ruimtelijke adviezen. Je neemt de leiding bij advisering over integrale planologische vraagstukken. In jouw integrale advisering zijn adviezen van experts en onderzoeksresultaten verwerkt. 
 • Je bent geïnteresseerd in aanpalende vakgebieden als wonen, economie of milieu, zodat je de rol van bruggenbouwer goed kunt vervullen. 

Solliciteer nu!

Interesse in deze functie? Solliciteer dan nu via onderstaande knop.

Profiel

Wie ben je?

 • We zoeken een ervaren planoloog.
 • Belangrijk is dat je beschikt over een afgeronde HBO- of WO-opleiding.

Functie eisen

Wat verwachten wij?

 • Een collega met affiniteit met ruimtelijke advisering en bestuurlijke processen en een goed ontwikkeld analytisch probleemoplossend vermogen. Je kunt beleidsmatig en strategisch handelen en je hebt een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.  Op het persoonlijke vlak ben je betrokken en collegiaal. Daarnaast ben je enthousiast en gericht op samenwerking en resultaat.
 • In jouw rol ben je in staat zelfstandig te werken, leiding te nemen maar ook om in een team jouw bijdrage te leveren. Je hebt goede communicatieve vaardigheden om een netwerk met andere afdelingen, procesmanagers, het bestuur en externe partijen op te bouwen.

Wat kun je van ons verwachten?

 • Een dynamische baan voor 24-36 uur per week waarin je alle kans krijgt om je affiniteit voor Haarlem verder te ontwikkelen en uit te dragen. 
 • Een veelzijdige baan voor een enthousiaste, creatieve en gedreven collega in een stad waar innovatie wordt aangemoedigd en een organisatie waar maatschappelijk bewuste mensen met ambitie en talent zich thuis voelen.
 • Een leuk, jong, ambitieus, flexibel team dat samenwerking tussen verschillende disciplines belangrijk vindt. 
 • Een veranderende maatschappelijke context in functioneren en samenwerken vraagt om nieuwe werkwijzen. Je krijgt ruimte om zelf bij te dragen aan deze veranderende opgaven. Je mag ideeën uitproberen en je wordt gecoacht om vakkennis toe te passen in een bestuurlijke context. Samenwerken en leren met trainees behoort ook tot de mogelijkheden
 • Er wordt volop ingezet op de ontwikkeling van de individuele medewerker, onder andere binnen ons Talent- en Ontwikkelprogramma. We denken met je mee over je professionele ontwikkeling en bieden je inhoudelijke en vaardigheidstrainingen.
 • Uiteraard biedt de gemeente Haarlem een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden. Je kunt vakantiedagen kopen of verkopen en er zijn prima mogelijkheden om hybride te werken.
 • Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt € 5.021, – bruto per maand (schaal 10A) bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek (exclusief 17,05%). Afhankelijk van je ervaring kun je in een aanloopschaal worden ingeschaald.

Is deze baan echt iets voor jou?

Wil jij de toekomst van Haarlem en Zandvoort vormgeven? Gaat jouw hart sneller kloppen van deze complexe opgave? Dan zijn we misschien op zoek naar jou! Wij zijn op zoek naar mensen die ons team kunnen versterken om samen de toekomstige contouren te bepalen. 

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Adrienne Bloem Afdelingsmanager Omgevingskwaliteit, tel.nr. 023-5115235 of abloem@haarlem.nl.

Vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kun je richten aan wervingenselectie@haarlem.nl.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.