Vacature

Planeconoom

Wie zijn wij?

Programma- en Gebiedsmanagement is de afdeling van alle gebiedsteams, programmateammanagers en stedelijk strategen van de gemeenten Haarlem en Zandvoort.

We werken altijd in opdracht, meestal van de directie, en richten ons op de belangrijkste vaak complexe opgaven van de stad. Deze maatschappelijke opgaven zijn domeinbreed en afdelingsoverstijgend en volgen het coalitieprogramma. Actuele programma’s zijn bijvoorbeeld de implementatie van de Omgevingswet, duurzaamheid, de transformatie van het sociaal domein, overheidsparticipatie/nieuwe democratie, de groei van de stad en regionale samenwerking, ook op landelijk en Europees niveau.

Voelsprieten in de stad
Behalve aan programma’s werken we ook in de stad, die verdeeld is in zes gebieden waaronder Zandvoort. De zes gebiedsteams hebben hun voelsprieten overal in de stad en werken samen met collega’s uit de organisatie en partners in de stad, zodat alle beleidsvelden (sociaal, veiligheid en fysiek) van de gemeente tot hun recht komen. De gebiedsmanagers stellen de gebiedsopgaven voor de stadsdelen op en werken met gerichte gebiedsprogramma’s aan de domeinbrede ontwikkeling en vernieuwing in de stadsdelen.

Functie

Wat ga je doen?

 • Je adviseert over de financiële haalbaarheid en de ontwikkelstrategie van ruimtelijke gebieds- en projectopgaven vanaf de eerste voorbereiding tot en met de uitvoering.
 • Je stelt grondexploitatieberekeningen, exploitatieplannen, haalbaarheidsstudies en risicoanalyses op. Je bent betrokken bij onderhandelingen met marktpartijen en/of publieke partijen over exploitatieovereenkomsten en gronduitgiftes.
 • Je stelt mede in samenspraak met gronduitgevers, projectleiders en projectmanagers de financiële strategie en de contractvorming bij gebieds- en vastgoedontwikkelingen op.
 • Je ontwikkelt de werkwijze en het instrumentarium en zorgt voor kennisontwikkeling van het vakgebied binnen de organisatie.
 • Je coacht en begeleidt de andere planeconomen in kennis en vaardigheden.
 • Je adviseert de leden van het netwerkteam.
 • Solliciteer nu!

  Interesse in deze functie? Solliciteer dan nu via onderstaande knop.

  Profiel

  Wie ben jij?

  Wij zoeken een planeconoom die een neus heeft voor kansen en risico’s en op inhoud weet te verbinden. Je bent op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen binnen het vakgebied en de laatste ontwikkelingen voor het kostenverhaal. Je kan deze ontwikkelen vertalen, toepassen en uitzetten binnen het team en de organisatie. Je kent de taal van investeerders en vastgoedontwikkelaars. Je vindt samenwerken een vanzelfsprekend.

  Functie eisen

  Wat verwachten wij?

 • Afgeronde opleiding op WO – niveau in richting van Planologie of Economie
 • Werkervaring op het gebied van planeconomie
 • Sterk analytisch en probleemoplossend vermogen
 • Wat kun je van ons verwachten?

  In onze gemeente vinden we het belangrijk om te werken met een grote diversiteit aan mensen. Divers in onder andere cultuur, leeftijd, geaardheid, geslacht, mentale en fysieke gesteldheid en geloof. Op die manier willen we de kracht van diversiteit en talenten van medewerkers benutten om goede resultaten te behalen voor de inwoners van Haarlem en Zandvoort en creëren we een plek waar iedereen zich thuis voelt.

  • Een dienstverband voor maximaal 36 uur per week in een dynamische werkomgeving.
  • Goede carrièreperspectieven binnen een organisatie waar creativiteit en innovatie worden aangemoedigd en waar maatschappelijk bewuste mensen bouwen aan de toekomst van de stad.

  Is deze baan echt iets voor jou?

  Solliciteer dan snel op deze vacature via onderstaande knop.