Vacature

Opgavegerichte Beheerder
Openbare Ruimte

Wie zijn wij?

Binnen de afdeling Beleid en Beheer Openbare Ruimte wordt de deskundigheid op het gebied van de openbare ruimte gebundeld. De afdeling bestaat uit ruim 85 mensen, verdeeld over 3 teams; Beleid, Projecten en Beheer. Onze beleidsmedewerkers, opdrachtgevers en beheerders werken aan een duurzame toekomst vanuit de overtuiging dat een groene, bereikbare en schone stad en dorp bijdraagt aan plezierig wonen.

Wil jij meewerken aan de transitie naar opgavegericht beheer? En help jij mee de openbare ruimte naar een functioneel hoger niveau tillen? Dan doe jij dat bij ons door samen met collega’s de beleidsopgaven te vertalen naar een (gebieds) gericht meerjaren  programma en concreet uit te voeren beheeractiviteiten. Jouw  scope is meerdere opgaven in de openbare ruimte, zoals vergroenen, klimaatadaptatie en ecologie, mobiliteitstransitie, energietransitie en de ontwikkelopgaven in de ontwikkelzones. Je kijkt vanuit deze  opgaven naar de beheeropgave (en vice versa)  en bewaakt de integraliteit met andere opgaven, vanuit de werkwijze van opgavegericht beheren. 

De functie van opgavebeheerder is een nieuwe functie binnen onze organisatie. Dat betekent dat je de ruimte hebt om te pionieren en de functie zelf verder in te kleden. 

Functie

Wat ga je doen?

 • In afstemming met de strategisch beheerder en andere collega’s binnen de organisatie zorg je voor een integrale aanpak voor het realiseren van de opgaven in de openbare ruimte, inclusief de benodigde interne afspraken en financiële middelen. 
 • Je voert regie als eerste aanspreekpunt vanuit team beheer voor de beleidsadviseurs op het beleid voor de openbare ruimte.
 • Je stuurt op de functionele kwaliteit van de beheeractiviteiten, onder andere door het vastleggen van functionele kwaliteiten op de verschillende domeinen op basis van de Haarlemse opgaven uit de Omgevingsvisie en het vertalen van één of meerdere beleidsopgaven naar de programmering en projecten. 
 • Je draagt bij aan de gebiedsgerichte strategie door in samenwerking met de regisseurs openbare ruimte kansen voor opgaven in de gebieden te identificeren en die te verbinden met de geprogrammeerde of te programmeren beheeractiviteiten. 
 • Je draagt bij aan meerjaren programmering beheer en onderhoud.
 • Je zorgt dat tijdig het gesprek wordt gevoerd met collega’s van andere afdelingen en externe partners over scopebepaling van projecten, waarbij voldoende aandacht is voor het benutten van koppelkansen met onze beleidsopgaven (bijvoorbeeld door het organiseren van beleidstafels). 
 • Je houdt overzicht op de middelen die vanuit beleid beschikbaar zijn om de beleidsopgaven te realiseren via het beheer en onderhoud van onze kapitaalgoederen. 

Solliciteer nu!

Interesse in deze functie? Solliciteer dan nu via onderstaande knop.

Profiel

Wie ben je?

 • Je hebt kennis van opgaven die binnen de openbare ruimte van een gemeente spelen en kunt deze vertalen in een concreet maatregelprogramma voor de verschillende gebieden.
 • Je hebt een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen in het complexe samenspel met andere afdelingen, stedelijke belangengroepen en het gemeentebestuur.

Functie eisen

Wat verwachten wij?

 • Je hebt minimaal een afgeronde, relevante HBO opleiding. 
 • Je bent communicatief sterk om draagvlak en afstemming te organiseren en (bestuurlijke)nota’s en memo’s te schrijven waarbij de essentie duidelijk wordt verwoord.
 • Je kunt sturen op hoofdlijnen en ‘vanuit de bedoeling’ van de uitvoeringsprogramma`s. 
 • Je bent goed in het signaleren wat goed loopt en waar extra aandacht nodig is en handelt daar snel en daadkrachtig naar. Je bent een aanpakker die doorgaat tot er een concrete afspraak is. 

Wat kun je van ons verwachten?

Wij vinden persoonlijke groei belangrijk en bieden daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen, certificeringen en overige cursussen via onze ‘Academie Haarlem’. Ook bieden wij loopbaan coaching en denken we graag mee in jouw ontwikkelpad binnen de organisatie. 

 • Een dienstverband voor 32-36 uur per week. Je start met een jaarcontract dat we bij goed functioneren graag omzetten in een vast contract. De dagen zijn bespreekbaar en je krijgt een mobiele telefoon en een laptop of tablet. 
 • Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal € 5.372,- bruto per maand (schaal 11) bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. 
 • Daarbovenop krijg je 17,05% Individueel Keuze Budget. Met het IKB maak jij keuzes die bij jou passen en stel je zelf een deel van je arbeidsvoorwaarden samen. 
 • Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof. ABP is het pensioenfonds voor de Overheid en biedt onze werknemers een goede pensioenregeling.

Wij werken we met een grote diversiteit aan mensen. Divers in cultuur, leeftijd, geaardheid, geslacht, mentale en fysieke gesteldheid en geloof. We willen de kracht van diversiteit en talenten van medewerkers benutten om op alle vlakken goede resultaten te behalen voor de inwoners van Haarlem en Zandvoort en een plek creëren waar iedereen zich thuis voelt.

  Is deze baan echt iets voor jou?

  Heb je interesse in deze vacature? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Laat je cv en motivatie achter via onze sollicitatiepagina.

  Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Sandor Bendeler, teammanager Beheer, 06-38  56 33 06 of sbendeler@haarlem.nl. Vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kun je richten aan wervingenselectie@haarlem.nl.