Vacature

Opdrachtgever Openbare Ruimte

Wie zijn wij?

Haarlem en Zandvoort groeien de komende jaren met duizenden woningen. Wij zien dit als een kans de stad duurzamer, leefbaarder en beter bereikbaar te maken. Hier maken wij ons als afdeling op dagelijkse basis hard voor met als doel: het realiseren van een eindproduct met optimale kwaliteit.
Door de schaarse ruimte en de verscheidenheid aan claims, is dit een gigantische uitdaging. Hier kunnen we jouw hulp bij gebruiken!

Binnen de afdeling Beleid en Beheer Openbare Ruimte wordt de deskundigheid op het gebied van de openbare ruimte gebundeld. De afdeling bestaat uit ongeveer 60 personen, verdeeld over 3 teams; Beleid, Projecten en Beheer. Onze beleidsmedewerkers, opdrachtgevers en beheerders werken aan een duurzame toekomst voor de stad vanuit de overtuiging dat een groene, bereikbare en schone stad bijdraagt aan plezierig wonen. Als afdeling zijn we verantwoordelijk voor het opstellen én uitvoeren van onder andere beleid ten aanzien van mobiliteit en groen in Haarlem en Zandvoort. Denk daarbij aan onderwerpen als bomen en andere groenvoorzieningen, ecologie, dierenwelzijn, parkeerplaatsen en spelen. 

Werken voor Haarlem betekent ook werken voor 2 besturen: Haarlem en Zandvoort. We werken gebiedsgericht, met partners binnen en buiten de stad en in steeds wisselende netwerken. Stap binnen in een flexibele organisatie waar jij jouw talenten kan ontdekken, onderzoeken en ontwikkelen.

Functie

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van programma’s en geeft opdracht voor zowel civiele als parkeerprojecten, beleidsopgave, als de onderhoudscontracten met externe partijen, voor de openbare ruimte. 
 • Je programmeert uitvoeringsprogramma’s in de periode van nul tot en met vijf jaar binnen de financieel beschikbare kaders. Je stelt de (proces-)opdrachten op voor projecten op basis van de interventies.
 • Je stelt contracten op voor inspecties en onderzoeken en voor werkzaamheden die externe partijen uitvoeren. 
 • Je bent medeverantwoordelijk voor een goede uitputting van investerings- en onderhoudsbudget en stemt programma hier ook op af en op bij.
 • Je bent de spin in het web voor ingrepen in de openbare ruimte en faciliteert de informatievoorziening en bestuurlijke besluitvorming op de opdrachtportefeuille.

Solliciteer nu!

Interesse in deze functie? Solliciteer dan nu via onderstaande knop.

Profiel

Wie ben je?

 • Een verbinder, die met natuurlijk overwicht civiele werken in de openbare ruimte wil helpen realiseren. Je begrijpt wat het is om als opdrachtgever strategisch op contracten te sturen en je weet op een strategische manier verschillende belangen af te wegen en te presenteren.
 • Integraal werken is een vanzelfsprekendheid. Je kijkt verder dan alleen je eigen vakgebied en je hebt een positieve grondhouding om het gesprek aan te gaan met interne en externe stakeholders. Je kan in een vroegtijdig stadium dilemma’s signaleren en anticipeert hierop.
 • Je begrijpt de spanning tussen instandhouding en ontwikkeling in de openbare ruimte en zoekt hier altijd naar een optimum om het beste voor de stad te bereiken.
 • Je kunt als geen ander een heldere procesopdracht schrijven.
 • Je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en het politieke krachtenveld.

Functie eisen

Wat verwachten wij?

 • Een afgeronde opleiding Projectmanagement, of vergelijkbaar, op minimaal hbo-niveau.
 • Aantoonbare werkervaring met opdrachtgeverschap op het gebied van projectmanagement en contractmanagement.
 • Ruime ervaring op het gebied van beheer van de openbare ruimte.        
 • Je weet wat het is om in een politieke omgeving te opereren. 

Wat kun je van ons verwachten?

 • In onze gemeente vinden we het belangrijk om te werken met een grote diversiteit aan mensen. Divers in onder andere cultuur, leeftijd, geaardheid, geslacht, mentale en fysieke gesteldheid en geloof. Op die manier willen we de kracht van diversiteit en talenten van medewerkers benutten om goede resultaten te behalen voor de inwoners van Haarlem en Zandvoort en creëren we een plek waar iedereen zich thuis voelt.
 • Een interessante baan die ertoe doet in de stad voor 36 uur per week binnen een leuk, ambitieus, flexibel team dat samenwerking tussen verschillende disciplines belangrijk vindt.
 • Goede carrièreperspectieven binnen een organisatie waar creativiteit en innovatie worden aangemoedigd en waar maatschappelijk bewuste mensen met ambitie en talenten mee willen bouwen aan de toekomst van de stad.
 • Een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en het kopen of verkopen van vakantiedagen. Er wordt volop ingezet op de ontwikkeling van de individuele medewerker binnen ons Talent- en Ontwikkelprogramma.
 • Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal € 6.103,- bruto per maand (schaal 12) bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek (exclusief 17,05 %). 

Is deze baan echt iets voor jou?

Ons team is op zoek naar getalenteerde collega’s die als professioneel opdrachtgever een bijdrage willen leveren aan een fantastische opgave! 

Heb je interesse in deze vacature? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Laat je cv en motivatie achter via onze sollicitatiepagina. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Vigga Labordus, interim teammanager, tel:  06-46215520 of email: vlabordus@haarlem.nl Vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kun je richten aan wervingenselectie@haarlem.nl 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld